1461 TRABZON 6 AYLIK PERFORMANS RAPORU – 1

Bu yıl 1461 Trabzon’un çok büyük işler başaracağı, sezonun ilk maçı olan Denizlispor deplasmanında belliydi aslında. İzlemiş olanlar  1-0 geriye düşülmesine rağmen nasıl bir geri dönüş yaşandığını hatırlıyordur.  Denizli deplasmanında  hiç dağılmadan, disiplinden kopmadan alınan bir galibiyetti başlangıç. Takım olarak ilk kez lig bakımından bu seviyede maç oynanmasına rağmen sahada daha dik oynayan takımdı.

1461 Trabzon’un o maçta sahada yer alan ilk 11’i geride bıraktığımız yarım sezonda ne yapmış, bir bakalım…

26-Fatih Öztürk: 26 yaşında kaleci gün geçtikçe kendine olan özgüveninin artması ile daha iyi performans sergiledi. Trabzonspor’un kalesinde ülkenin en iyi iki ismi varken Trabzonspor ile anılmadı ancak sezon sonu kapısını  Süper Lig’den çalan çok olacaktır.

88-Caner Osmanpaşa: Ligde ilk maçında sağ bekte çok iyi bir performans sergileyen Caner, ikinci maçta Aytaç’ın sakatlanması ile stoper mevkisine kaydırıldı.  Stoper performansı da   oldukça iyiydi. Yeri geldiğinde  savunmada tek adam olarak görev yaptı, yeri geldiğinde   hücum organizasyonlarından sonra geri dönüşlerde sağ bekin açığını kapattı.  Önceliği hatasız oynamaktı. Bugün 1461 Trabzon’dan Trabzonspor’un stoperine geçse çok sırıtmadan oynayabilir ki sağ bek kendisine daha uygun.  Caner’in 24 yaşında olduğunu da belirtelim.

23-Aytaç Ak: Çok iyi başladığı sezona ikinci maçında yaşadığı sakatlıkla uzun bir ara verdi, henüz takıma dönemedi. Ancak tek maç bile tecrübeli  stoperin  kalitesini göstermişti. Aslında kendisinin hayatı hafif dram gibi.  Bir dönemin alt yaş grubu milli takımlarında göze batanlarından olan Aytaç yaşadığı şanssızlıklarla olması gereken yere gelemeyen biri. Bu sezon yaşadığı sakatlıksa tuz-biber olmuştur sanırım. 27 yaşındaki oyuncu  tecrübesi ile alttan gelen oyunculara daha çok şey katacaktır umarım.

15-Abdullah Karmil:  24 yaşındaki oyuncunun Trabzonspor’a geçişi aslında performansını özetliyor.  Savunmadaki sağlamlığı, ön libero olarak oynayabilmesi,  Lucio tarzı ileriye çıkışları… Bence Trabzonspor kadrosundaki en iyi 3. stoper.  Zamanla rotasyona gireceğini düşünüyorum.

5-Mustafa Akbaş: Sezonun büyük bir kısmını sol bek olarak geçirdi. Abdullah Karmil’in yokluğund aise stoper mevkisine kaydırıldı. Ben kendisinin sol bek performansını çok beğenmiştim, hatta stoper oynamaya başlayınca endişelenmiştim ki öğrendiğim kadarıyla kendisinin asıl mevkisi stopermiş. 22 yaşındaki oyuncu  asıl mevkisi stoper olmasına rağmen sol bek oynadığında hücumlarda  Trabzonspor’un sol beklerinden daha fazla bindirme yapıyordu.  Önü açık bence. Trabzonspor olmalı diyorum ama olmazsa Süper Lig’den isteyeni çok olur.

8-Abdulkadir Özdemir: Sezonun 10. maçı olan Kartalspor maçına kadar önliberoda tek başına mücadele etti. Ön liberodan ziyade defansif yönü çok daha ağır basıyordu. Kartalspor maçından itibaren bu mevkide Emrullah Kokoç ile birlikte görev yapmaya başladı. Tecrübeli Emrullah’tan çok şey öğrenecektir 21 yaşındaki oyuncu. Biraz daha ofansif yönünü geliştirmeli.

20-Gökhan Alsan: Üst ligden transfer teklifleri aldıktan sonra futbolunda yaşadığı düşüşün bir tarifi yok.  22 yaşındaki oyuncunun bı kadar kolay etkilenmesi normal olmasa da  bu sorunlarla ileride sürekli karşılaşma olasılığı var. Yeni Colman dediğimiz oyuncunun  bu şekilde bir düşüş yaşaması mental desteğe ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Sürekli hücumu düşündüğü günler geride kalmış, sürekli geri pas yapıyor.Kendisini toparlaması şart.

19-Torric Jebrin:  Bucaspor’dan geldikten sonra boşta geçirdiği 6 ay sonrası 1461 formasıyla kendini kanıtlama çabasında.  Taraftara Yattara’yı hatırlatıyor. Ama biraz sorunu var; onun gibi istikrar sorunu var,  oyundan erken düşüyor.  Fizik olarak güçlenmesi lazım. Henüz 21 yaşında, olabilir bence. Şu anda Trabzonspor kadrosuna dahil edilme ihtimali yok.

11-Eren Albayrak: Bursaspor’dan büyük umutlarla gelen 21 yaşındaki  kanat oyuncusu  sezonun bir kısmını sakatlıklarla geçirdi.  Genel olarak beklenen seviyeye gelmese de iyi bir görüntü çizdi.   Bir yıllık “pişme” dönemine bir yıl daha eklenip  Trabzonspor kadrosuna katılabilirdi. Ancak vizyonlu yönetimimiz kendisini Çaykur Rizespor’a satmayı uygun gördü.

10-Sercan Kaya: Bir İzmirli olarak geldi, Trabzonlu olarak gitti.  Yazılacak çok şey var da hiç yazmak istemiyor canım. Bir gün tekrar bordo-mavi forma ile görürüz umarım.

9-Mustafa Tiryaki: Bu sezon ligde henüz 2 gol atabildi. Fizik gücü iyi ama nedense ceza alanında pek etkili değil. Ofoedu sonrası  genelde yedek soyundu.  Beklentilerin çok uzağında kaldığını söyleyebiliriz.

Yarın: Kadronun bize sunduğu diğer oyunculara bir göz atacağım. Yorumlarınızla daha  renkli bir değerlendirme olacaktır…

One comment

Bir Yorum Yazın