1461 TRABZON 6 AYLIK PERFORMANS RAPORU-2

Dün 1461 Trabzon’un performansının kendimce değerlendirmesine  giriş yapmıştım. Bugün  ligdeki ilk maçta oyuna sonradan dahil olanlar ile başlayarak  diğer aktörlere değineceğim…

2-Göksu Alhas: Denizli maçında sonradan oyuna girdi. Sağ açıkta diri bir güç izlenimi bırakmıştı. Aytaç’ın savunma kurgusunu değiştirten sakatlığı ile birlikte sağ beke geçti ve  bir zamanların PAF ligi gol kralı olan Göksu hafızalara sağ bek olarak geçti. Çoğu kişi  O’nu ilk kez izlediğinde sağ bekteydi ve yıllar önce  sağ beksizlikten Daum’un Serkan Balcı’yı sağ beke devşirip  hafızalara sağ bek olarak geçmesini sağladığı gibi hafıza yerleşti. Gönül  sağ açıktaki performansını daha fazla izlemek isterdi açıkçası.  Bakalım 22 yaşındaki oyuncu ilerleyen dönemlerde sağ açık performansı ile de gözlerimizin pasını silebilecek mi.

 

89-Kadir Keleş:  O da Göksu gibi ilk maçında  açık olarak oynadı. Daha sonra ise Mustafa Akbaş’ın cezalı olduğu veya sakatlığından dolayı oynayamadığı maçlarda sol bekte görev aldı.  Son haftalarda Mustafa Akbaş stoper oynadığı için sol bek kendisine teslim. Ve her hafta çok daha iyi oynuyor.  Sezon başı  son dakikalarda girdiği için sinirli olduğu çok belli olan Kadir artık kaptanlık pazubandını takacak kadar bireyselden ziyade takımı düşünen bir yapıda görünüyor. Yaşının 25’e doğru gitmesinin de  etkisi vardır şüphesiz.

 

17-Mehmet Kuruoğlu: 1990 doğumlu oyuncuyu sağ kulvarda bir joker olarak düşünebiliriz. Sezon içinde sağ açık da  oynadı, sağ bek de, hatta  stoper de.  En iyi performansı sağ bekte verdi.  Sabit bir mevkide sürekli oynasa kendini daha fazla gösterebilir bence.  Kadrodaki stoper açığı dolarsa ilk 11 zor kendisi için.

 

32- Yusuf Erdoğan: İlk kez karşımıza 3-0 kazanılan Torku Konya maçında çıktı. Sol açıkta gerçek anlamda bir fırtına gibiydi. Harika bir maç çıkarmıştı. Mustafa Hocanın tercihleri  doğrultusunda sezon boyunca çoğu maçta yedek bekledi.  1992 doğumlu oyuncu geniş kitlelere kendini Galatasaray ile oynanan kupa maçıyla tanıttı.  Bazen sağ açıkta denense de sol kanattaki performansına yaklaşamadı.  Sol kanattaki etkinliğinin yanında savunmanın arkasına iyi kaçması ve  kendini unutturabilmesi önemli özellikleri.  Yakın zamanda Trabzonspor kadrosunda görme ihtimalimiz var, Ümit milli takıma da davet edildi 1461’deki performansı ile.

 

33-Chikeluba Francis Ofoedu: 1992 doğumlu  Nijeryalı forvet oyuncusu ilk maçına Kayseri deplasmanında çıktı.  İlk maçlarında etkili bir forvet izlenimi bıraksa da orta sahada kullanıldığı dönemlerde yaptığı top kayıpları ile benden ortasaha olmaz dedi.  Mustafa Hocanın tornasından ikinci bir Jaja olarak çıkabilme ihtimali var,  sadece biraz sabır bence. Sezon sonu bonservisi alınmalı.

 

21-Mehmet Sıddık İstemi: 21 yaşındaki sağ açık oynayan orta saha oyuncusu. Bu sezon sadece 4 kez PTT 1. Ligde forma giyebildi. Son iki maçtır sağ bek olarak deneniyor, ama olmuyor bence.  Fiziği yetersiz kalıyor ve savunmada çok yorulduğu için 1461’in hücum karakterinde olan beklerin  açık oyuncuyu desteklemesi  ilkesine ayak uyduramıyor.  Açık oynadığında ise delici özelliği ile pozisyon yaratmakta çok sıkıntı çekmiyor. Eksileri ise fiziği ve  çalım atmayı haddinden fazla sevmesi.

 

61-Emrullah Kokoç: Takımın en deneyimlisi.  30 yaşında.  Bu sezon sadece 8 lig maçında görev aldı. Sercan Kaya’nın zorla gönderilmesinin ardından  daha fazla hücuma dönük oynamaya çalışıyor ve bunda kısmen de olsa etkili oluyor.  Bu sezonki en iyi performansını  Galatasaray’a karşı Türkiye Kupası’nda sergileyip bir de gol attı. Takımdaki gençler için büyük bir tecrübe ve bu sezon izleyebildiğimiz kadarıyla  değerine ulaşamamış bir oyuncu.

 

1-Barış Memiş: Bu sezon sadece 2 lig maçında forma şansı bulabildi. Bu şansları çok iyi değerlendirdiğini söylemek zor. Takım arkadaşları taraftar tarafından  teker teker  Trabzonspor kadrosunda nasıl oynar sorusunun öznesi yapılırken kendisi  hatalarından ders alarak  yeni sezona başlayacak sanırım. Gördüğüm kadarıyla 1461 ruhundan en uzak oyuncu, yine de hakkını yemeyelim   defanstan top çıkarmaya başlamış, belki sözlerimi bana yedirir.

 

77-Abdullah Halman: Devre arasında Mersin İdmanyurdu takımından transfer edildi 26 yaşındaki oyuncu.  Değerlendirmek için erken, takımın sistemine alışmaya çalışıyor.

 

Yarın bir aksilik olmazsa Mustafa Reşit Akçay ve 1461’e oynattığı oyundan bahsedeceğim, bir de sezonun geri kalanına şöyle bir bakacağım…

Bir Yorum Yazın